Bjørvika Business Band er et storband i Oslo. Vårt mål er å skape glede og engasjement for festglade musikkeleskere i Oslo og omegn. Første øvelse ble avholdt i november 2009, og siden den gang har vi samlet oss hver mandag for å spille kul musikk! Bandet har standard storbandbesetning. Det vil si fem saksofoner, fire trompeter, fire tromboner, trommer, bass, gitar, piano og vokalister. Bandet ledes av den anerkjente saksofonisten, komponisten og arrangøren Børge-Are Halvorsen.

Storband i Oslo Bjørvika Business Band

Utgangspunktet for bandets unnfangelse var en vennegjeng med tidligere studenter fra Norges Handelshøyskole, med fartstid fra «kjellermiljøet» og studentstorbandet Big Business Band. De hadde fortsatt lyst til å henge sammen og spille kul musikk. Dermed valgte de like godt å starte et helt nytt band. Bandet skulle ha en annerledes profil enn de allerede etablerte storbandene i Oslo, og det ble rekruttert iherdig blant venner og venners venner. I dag består bandet fortsatt av en sterk stamme fra oppstarten, iblandet friskere tilskudd fra blant annet musikkmiljøet tilknyttet Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøyskole.

Storband, underholdningsorkester, partyband eller danseband? Kall oss hva dere vil! Vi spiller i hvert fall all slags typer musikk som skaper god stemning på dansegulvet. Alt fra svingende storbandklassikere til mer moderne populærmusikk.

Det aller meste vi skriver får vi spesialskrevet til bandet, blant annet av våre husarrangører Børge-Are Halvorsen og Staffan William-Olsson. Vi forsøker hele tiden å fornye oss, og når det dukker opp nye låter som vi vet kommer til å herje dansegulvene får vi de skrevet ut for våre 20 eminente musikere. Langt kulere enn originalen, selvsagt!

Sjekk gjerne ut noen av videoene våre nedenfor. Liker du, i likhet med tidligere oppdragsgivere fra bryllup og firmafester, det du ser? Ja, da er det bare å stikke innom på neste konsert eller ta kontakt!