Bjørvika Business Band er et storband i Oslo med mål om å skape glede og engasjement for festglade musikkeleskere i Oslo og omegn. Første øvelse ble avholdt i november 2009, og siden den gang har vi samlet oss hver mandag for å spille kul musikk! Bandet har standard storbandbesetning med fem saksofoner, fire trompeter, fire tromboner, trommer, bass, gitar, piano og vokalister. Bandet ledes av den anerkjente saksofonisten, komponisten og arrangøren Børge-Are Halvorsen.

Storband i Oslo Bjørvika Business Band

Utgangspunktet for bandets unnfangelse var en vennegjeng med tidligere studenter fra Norges Handelshøyskole og fartstid fra «kjellermiljøet» og studentstorbandet Big Business Band. De hadde fortsatt lyst til å henge sammen og spille kul musikk, og valgte like godt å starte et helt nytt band med en litt annerledes profil enn de allerede etablerte storbandene i Oslo. Det ble rekruttert iherdig blant venner og venners venner, og i dag består bandet fortsatt av en sterk stamme fra oppstarten, iblandet friskere tilskudd fra blant annet musikkmiljøet tilknyttet Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøyskole.

Storband, underholdningsorkester, partyband eller danseband? Kall oss hva dere vil! Vi spiller i hvert fall all slags typer musikk som skaper god stemning på dansegulvet – alt fra svingende storbandklassikere til mer moderne populærmusikk.

Det aller meste vi skriver får vi spesialskrevet til bandet, blant annet av våre husarrangører Børge-Are Halvorsen og Staffan William-Olsson. Vi forsøker hele tiden å fornye oss, og når det dukker opp nye låter som vi vet kommer til å herje dansegulvene får vi de skrevet ut for våre 20 eminente musikere – langt kulere enn originalen, selvsagt!

Sjekk gjerne ut noen av videoene våre nedenfor. Hvis du i likhet med tidligere oppdragsgivere fra bryllup og firmafester liker det du ser og kan tenke deg det råeste av storband i Oslo til å spille på din fest, er det bare å stikke innom på neste konsert eller ta kontakt!